Huis verkopen

Een huis verkopen is geen alledaagse bezigheid voor de meeste mensen. Het is een belangrijke gebeurtenis in een mensenleven. Zowel in emotioneel als financieel opzicht. En daar willen wij als Ruseler Makelaars een rol van betekenis in spelen. Makelaars zijn er niet voor niets. Wij kennen niet alleen de woningmarkt en haar cycli, maar zijn ook op de hoogte van de laatste juridische en fiscale zaken die komen kijken bij een huis verkopen. Van monumentensubsidies tot Vereniging van Eigenaren. Het is ons vak om ons te verdiepen in alle aspecten van onroerend goed. Wij willen onze naam eer aan doen en onze kopers en verkopers persoonlijk adviseren en begeleiden. Van de zoektocht naar een huis tot en met het ondertekenen van de (ver)koopakte.

Maak afspraak

Waardebepaling

De eerste stap in het verkoopproces is de waardebepaling van het huis. Een van onze makelaars komt de woning bekijken, om kennis te maken en de waarde te bepalen. Deze indicatie van de woningwaarde is gratis en ontvang je binnen enkele dagen. Is het gevoel goed? Dan gaan we over tot het verkoopadvies.

Verkoopadvies

Het verkoopadvies is meer dan alleen een vraagprijs. Zo bespreken we de passende verkoopstrategie en onze mogelijkheden om de woning zo goed mogelijk in de etalage te zetten. Onze makelaars kennen de markt in de regio Rotterdam als geen ander en weten wat er nodig is.

Woning in de verkoop

De volgende stap is om jouw woning te promoten. Dat kan met een fotopresentatie, filmpje, social media en uiteraard onze verkoopborden. Het voordeel van onze groep, de Makelaars by D&S, is dat we een grote database met potentiële kopers hebben binnen het netwerk van alle makelaarskantoren. Zo zijn veel potentiële kopers meteen op de hoogte wanneer jij jouw huis wilt verkopen. Ook plaatsen wij de woning op Funda, al dan niet met een speciaal promo-pakket. Uiteraard doen we alles in goed overleg met jou als verkoper van het huis.

Bezichtigingen

Zijn de eerste drie punten uitgevoerd – en dat kan snel – dan organiseren wij de bezichtigingen. Ook dat doen we uiteraard in overleg. We plannen de bezichtigingen zo in, dat het zo gunstig mogelijk uitkomt voor de verkoper. Na elke bezichtiging laten we weten hoe het is gegaan.

Onderhandeling

Deze fase in het verkoopproces is bepalend! Gelukkig zijn onze makelaars experts in onderhandelen. Onze tientallen jaren ervaring in huizen verkopen en kennis van de markt maken dat we de beste en meest realistische biedingen bereiken en daarmee de hoogste opbrengst voor de woning.

Notaris en juridische afhandeling

Is het huis verkocht? Dan stellen wij de koopakte op, doen we de eindinspectie van de woning en controleren we de notariële stukken en eventuele andere juridische stukken. Daarna kan je met een gerust hart de champagne ontkurken. Het huis is succesvol verkocht!

test

β€œEen huis kopen of verkopen , gaat vaak gepaard met een ingrijpende verandering in je leven. Daarom is makelaardij een mensenvak.”

Afspraak maken