Aankoopmakelaar

Zoals je bij de verkoop profiteert van de kennis en het netwerk van de makelaar, is dat andersom bij de aankoop van een woning natuurlijk ook! Wij halen als aankoopmakelaar het maximale uit de onderhandeling en weten bovendien uit eerste hand, of er een geschikte woning op de markt komt bij een van de makelaarskantoren van D&S.

Woonwens

Belangrijk is allereerst dat er een goede klik is tussen jou als koper en de aankoopmakelaar. Is die er? Dan gaan we met elkaar om tafel zitten en om de woonwens helder te krijgen en daar een zoekdossier bij te maken. Wij zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen in de regio Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Omdat wij kennis van de omgeving hebben, waarin het toekomstige huis te koop staat en een realistische kijk op de prijzen, zijn we echt van toegevoegde waarde in het omschrijven van die woonwensen.

Bezichtigingen

Bij iedere bezichtiging gaan we mee. En ook dat is niet voor niets. Bij het bekijken van een nieuwe woning kunnen enthousiasme, of door een soms heel korte beslistermijn, belangrijke nadelen over het hoofd worden gezien.

Onderhandelingen

En dan blijk je je droomhuis gevonden te hebben! Wij kijken natuurlijk of de vraagprijs reëel en passend is in de huidige markt. Wij halen het maximale uit de onderhandeling en brengen een bod uit namens de koper. Daarbij letten wij als aankoopmakelaar op zaken waar je wellicht niet aan denkt, zowel in financieel, bouwkundig als juridisch opzicht. Het is onze taak als aankoopmakelaar om het juiste beeld van het huis te geven. Wat zijn kosten van (toekomstig) onderhoud of van een verbouwing? Hoe zit het met het energielabel en bestemming? Allemaal zaken waarop wij letten als aankoopmakelaar. Bij twijfel kunnen we bijvoorbeeld een bouwkundig rapport op laten maken. Ga jij als verkoper akkoord met het bod, dan leveren wij de juiste gegevens aan de verkopend makelaar.

Notaris en juridische afhandeling

De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een koopovereenkomst. Deze kijken wij na en nemen deze samen met je door voor ondertekening. Bij de oplevering maken we met elkaar de laatste inspectieronde door het pand voor het tekenen bij de notaris. Overigens staan wij de koper ook na het notarieel transport bij als er problemen vragen zijn rondom de aankoop. Als aankoopmakelaar helpen we bij het gehele aankoopproces!

 

test

β€œDe kennis binnen de groep, maakt ons als makelaars sterker.”

Meer informatie?