Taxaties

Taxatierapporten kunnen verschillende doelen hebben. Heb je een woning gekocht en vraagt de bank nu om een objectieve waardebepaling voor je hypotheek? Heb je een taxatierapport van je huis nodig voor het verdelen van een nalatenschap, bij een echtscheiding of bij het oversluiten van een hypotheek? Dan is er een taxatierapport nodig.

Wat is een taxatierapport?

Een taxatierapport geldt als document voor de werkelijke waarde van een woning. Die kan soms afwijken van de waardebepaling. Schaarste op de markt kan bijvoorbeeld een reden zijn, dat de waardebepaling hoger uitpakt dan de werkelijke waarde van het onroerend goed. Met een taxatie kan je inschatten, of de vraagprijs van een woning reëel is.

Hoe wordt een taxatie van een woning uitgevoerd?

Een taxatie wordt uitgevoerd, wanneer er een koopovereenkomst is getekend door de koper en verkoper. De taxatie moet worden gedaan door een onafhankelijke taxateur die zelf niet betrokken is bij de verkoop of koop van de woning. Onder de paraplu van D&S werken echter meerdere register taxateurs bij verschillende kantoren die ook nog eens bevoegd zijn om te taxeren buiten de regio. Dus ook hier profiteren koper en verkoper van de onafhankelijke en multidisciplinaire D&S Groep.

Taxatie door Makelaars by D&S

Al onze makelaars zijn geregistreerd bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Ook zijn onze register taxateurs aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Het NWWI valideert zowel de register taxateurs als de taxaties zelf. Onze taxaties worden daarom door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd.

taxaties

“Onze taxaties worden door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd.”

Meer informatie?